1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Objednávky na talianske výrobky v novembri klesli o 0,3 %

down-chart_sive__4Rím- Objednávky na priemyselné výrobky z Talianska v novembri 2011 klesli medziročne o 0,3 %. Vyplýva to z najnovších údajov štatistického úradu.

Na príčine je znížený záujem o talianske produkty na domácom trhu. Podľa štatistík sa totiž dopyt po dodávke nových talianskych produktov v tretej najväčšej ekonomike eurozóny v sledovanom období znížil o 3,1 %, zatiaľ čo zahraničné objednávky vzrástli o 3,5 %.

V medzimesačnom porovnaní a po očistení od sezónnych vplyvov sa zvýšili novembrové objednávky na talianske výrobky o 0,1 %.

Štatistický úrad dnes zverejnil údaje aj o vývoji produkcie, ktoré ukázali, že výkon talianskeho priemyslu sa v novembri 2011 zvýšil medziročne o 0,2 % a v medzimesačnom porovnaní stagnoval.
Za prvých 11 mesiacov 2011 vzrástol dopyt po talianskych produktoch medziročne o 7 % a priemyselná výroba v krajine sa zvýšila o 6,4 %.

23.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...