1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Objednávky na talianske výrobky v apríli klesli viac, ako sa čakalo

italian-flagRím - Tempo poklesu objednávok na talianske priemyselné výrobky sa síce v apríli spomalilo, ale oveľa menej, ako trhy očakávali. To nie je dobrá správa pre ekonomiku, ktorá zápasí v poradí už s treťou recesiou za ostatných desať rokov.

Podľa štatistického úradu ISTAT sa dopyt po nových výrobkoch talianskych firiem v apríli znížil medziročne o 12,3 %. Na porovnanie, v marci klesli objednávky na talianske produkty o 14,3 %. Analytici, ktorých oslovila agentúra RTTNews však predpovedali, že záujem o dodávky výrobkov z tretej najväčšej ekonomiky eurozóny sa v apríli zníži o niečo menej, a to medziročne o 8,6 %.

Zo štatistík tiež vyplýva, že zatiaľ čo na domácom trhu klesol dopyt po talianskych produktoch v apríli o 15,3 %, v zahraničí sa znížil o 7,3 %.

V medzimesačnom porovnaní klesli aprílové objednávky na produkty talianskych firiem o 1,9 %, čo sa zhoduje s odhadom analytikov, ktorí predpovedali, že sa ich počet zníži o 2 % oproti marcu.

21.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...