1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Aktivita amerického výrobného sektora v auguste mierne vzrástla

usa-map-flagNew York - Aktivita amerického výrobného sektora sa v auguste mierne zvýšila, no nedosiahla tempo rastu, s ktorým počítali analytici. Dôvodom je pokles exportu už tretí mesiac po sebe a fakt, že firmy len opatrne prijímali nových zamestnancov. Uviedla to agentúra Markit.

Ako informovala, konečná hodnota jej indexu nákupných manažérov (PMI) pre americký výrobný sektor dosiahla za august 51,5 bodu, zatiaľ čo v predbežnom odhade uvádzala 51,9 bodu. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom je to len mierny rast, keď za júl dosiahol PMI v americkom výrobnom sektore 51,4 bodu. Rast podporilo najmä mierne zvýšenie produkcie.
Americký výrobný sektor tak stále rastie, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Tempo rastu je však stále veľmi slabé, pričom dôvodom sú problémy zahraničných ekonomík, ktoré znižujú dopyt po amerických výrobkoch.

01.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...