1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vyše 100 pilotov opustilo Austrian Airlines kvôli znižovaniu platov

austrian airlines planeViedeň - Viac než 100 pilotov spoločnosti Austrian Airlines dalo v týchto dňoch výpoveď, aby sa vyhli novým pracovným kontraktom, na základe ktorých by museli pracovať za výrazne nižší plat. Oznámili to rakúske médiá. O nových pracovných kontraktoch rozhodla materská spoločnosť Lufthansa, aby znížila pracovné náklady.
 
Lufthansa, najväčšia letecká spoločnosť V Európe, čelí problémom aj v domovskom Nemecku, kde došlo k prerušeniu mzdových rokovaní medzi vedením firmy a palubným personálom, čo zvyšuje riziko štrajku. Navyše, rakúska agentúra APA uviedla, že okrem pilotov chce odísť z firmy aj zhruba 200 z 1500 členov palubného personálu.
 
Podľa hovorcu Austrian Airlines však táto situácia nespôsobí zrušenie ani jedného letu, nakoľko spoločnosť zamestnáva veľký počet pilotov a navyše s cieľom znížiť náklady plánuje predať 11 lietadiel.

04.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...