1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Svetové aerolínie tento rok zarobia viac, než sa očakávalo

IATASingapur/Paríž - Svetové letecké spoločnosti zvýšili odhad zisku v tomto roku a na budúci rok očakávajú zlepšenie výsledkov. Severoamerické aerolínie totiž znížili kapacity a zvýšili marže a dopyt v Ázii neklesá ani v dôsledku slabej globálnej ekonomiky, uviedlo Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA).

Združenie, ktoré reprezentuje približne 80 % globálnych aerolínií, očakáva v tomto roku celkové zisky odvetvia vo výške 4,1 miliardy USD (3,17 miliardy eur), pričom pôvodne predpovedalo len 3 miliardy USD. To je však stále menej než polovica v porovnaní s vlaňajšími ziskami, ktoré dosiahli 8,4 miliardy USD.

IATA tiež zverejnila svoju prvú prognózu pre rok 2013. Na budúci rok očakáva nárast zisku na 7,5 miliardy USD. Počet prepravených cestujúcich by mal vzrásť o 4,5 % a segment prepravy tovaru o 2,4 %. Rast globálnej ekonomiky by mal totiž zrýchliť na 2,5 % z tohtoročných 2,1 %.

05.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...