1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Škandinávske aerolínie SAS zvýšili zisk v 3. kvartáli takmer na 97 mil. eur

SAS AirlinesŠtokholm - Škandinávska letecká spoločnosť SAS oznámila rast zisku v 3. kvartáli svojho obchodného roka 2012/2013 na vyše 840 miliónov švédskych korún (SEK) a dodala, že je na najlepšej ceste na dosiahnutie zisku aj za celý obchodný rok.

Ten nezaznamenala od roku 2007.

Firma uviedla, že čistý zisk za obdobie od mája do konca júla dosiahol 844 miliónov SEK (96,83 milióna eur) oproti 534 miliónom SEK v rovnakom období predchádzajúceho roka. V medziročnom porovnaní to znamená rast o 58 %. Pod zvýšenie zisku sa výraznou mierou podpísalo zníženie nákladov. Tržby za sledované obdobie mierne klesli z 11,64 miliardy SEK na 11,59 miliardy SEK.

V dôsledku nadmerných nákladov a pod tlakom zo strany nízkonákladových aerolínií pristúpila stratová škandinávska spoločnosť minulý rok k rozsiahlemu plánu reštrukturalizácie. V tejto súvislosti výkonný riaditeľ spoločnosti Rickard Gustafson uviedol, že čo sa týka reštrukturalizačného plánu, SAS zaznamenala v tomto smere "výrazný pokrok".

10.09.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...