1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

PSA Peugeot podpísal dohodu o predaji logistickej divízie Gefco

gefco logoParíž - PSA Peugeot Citroën podpísal dohodu o predaji 75-% podielu vo svojej logistickej divízii Gefco ruským štátnym železniciam Russian Railways. Francúzska automobilka potvrdila, že za podiel získa 800 miliónov eur, ako oznámila už 20. septembra. Zopakovala tiež, že Gefco jej najprv vyplatí špeciálnu dividendu vo výške 100 miliónov eur.

"Dokončenie transakcie je teraz výlučne závislé od schválenia príslušných protimonopolných úradov a malo by k nemu dôjsť do konca roka," uviedol dnes Peugeot.

Automobilka hľadá spôsoby, ako znížiť svoj dlh a obmedziť straty. Bojuje totiž s nadmernými kapacitami a slabým európskym trhom. Rusko chce zasa znížiť závislosť svojej ekonomiky od ropy a plynu a rozvoj priemyslu je prioritou hospodárskej politiky prezidenta Vladimira Putina.

Russian Railways prevádzkujú druhú najväčšiu železničnú sieť na svete. Zamestnávajú 1 milión ľudí a ročné tržby spoločnosti dosahujú asi 40 miliárd USD (31,3 miliardy eur).

10.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...