1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pre bratislavské letisko pracovalo v tomto roku takmer 600 zamestnancov

bratislava airportBratislava - Pre Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) pracovalo v tomto roku takmer 600 pracovníkov.

"K 1. januáru tohto roka evidovala letisková spoločnosť 596 zamestnancov, pričom k 1. januáru budúceho roka sa očakáva stav 597 zamestnancov," konštatuje pre TASR hovorkyňa BTS Dana Madunická.

 

"Fixné osobné náklady boli aj v tento rok v zimnej sezóne čiastočne redukované," vysvetľuje. Išlo o využívanie inštitútu nerovnomerne rozvrhnutého pracovného času s vyrovnávacím obdobím jedného roka u prevádzkových pracovníkov, a to znížením fondu pracovnej doby o štvrtinu v mesiacoch január až máj, ktorý sa dočerpával počas zvyšných mesiacov v roku.
Štruktúra pracovníkov zostala v porovnaní s uplynulými rokmi nemenná. Na prevádzke a technike ich bolo 57 %, bezpečnosti 32 % a na administratíve 11 %. Madunická dodáva, že počet zamestnancov v budúcom roku sa bude odvíjať od technických a prevádzkových potrieb letiskovej spoločnosti.

29.12.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...