1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Odborový zväz Verdi varuje Lufthansu pred ďalšími štrajkami

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Nemecký odborový zväz Verdi, ktorý zastupuje pozemný personál leteckej spoločnosti Lufthansa, pohrozil vyhlásením štrajkov,

ak sa rokovania s vedením o zvýšení platov a udržaní pracovných miest skončia neúspechom. Informovala o tom agentúra Rueters.

Verdi požaduje zvýšenie miezd o 3,2 % v priebehu 12 mesiacov ako aj sľub, že Lufthansa nezruší žiadne pracovné miesta.

Nemecké aerolínie zmrazili investície a znížili počet zamestnancov, aby obstáli v konkurenčnom boji. Teraz chcú zmraziť platy a predĺžiť personálu pracovnú dobu o jednu hodinu týždenne.

Odborári považujú tento návrh za jasnú výzvu do boja všetkými dostupnými prostriedkami, vrátane štrajkov.

Člen predstavenstva Lufthansy Stefan Lauer zase odborovému zväzu Verdi odkázal, že ich požiadavky sa nezhodujú so súčasnou finančnou situáciou spoločnosti a nepomôžu jej v tvrdom boji o prežitie na trhu s leteckou dopravou v Európe.

Lufthansa a Verdi rokujú o platových podmienkach pre 33.000 zamestnancov, vrátane pozemného personálu, mechanikov, zamestnancov nákladnej divízie spoločnosti, či kateringovej divízie.

Nemecké aerolínie však musia bojovať o miesto na trhu nielen s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami, ale aj s konkurenciou z Blízkeho východu, ktorá sa tlačí na európsky trh.

Lufthansa po sérii štrajkov, pre ktoré musela vlani na jeseň zrušiť viac ako 1000 letov, súhlasila so zvýšením platov pilotom o 4 % v priebehu dvoch rokov, čo skreše jej prevádzkový zisk o 33 miliárd eur. Nemecké aerolínie zamestnávajú celkovo 118.000 ľudí.

07.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...