1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Matka Iberie a BA dosiahla v 2. kvartáli prevádzkový zisk 245 mil. eur

iag airplanesLondýn/Madrid - Letecká spoločnosť International Airlines Group (IAG) zaznamenala za 2. kvartál tohto roka prevádzkový zisk po strate v rovnakom období minulého roka,

pod čo sa veľkou mierou podpísal pokrok pri reštrukturalizácii dcérskej spoločnosti Iberia. Uviedla to spoločnosť.

Prevádzkový zisk IAG dosiahol v 2. štvrťroku 245 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala spoločnosť stratu na úrovni 4 milióny eur. Čo sa týka samotnej Iberie, jej prevádzková strata klesla v období apríl až koniec júna na 35 miliónov eur z 93 miliónov eur v 2. kvartáli minulého roka.

IAG sa snaží reštrukturalizovať stratovú Iberiu, pričom proces reštrukturalizácie zahrňuje znižovanie platov aj pracovných miest. Na druhej strane, jednorazové náklady spojené s týmto procesom spôsobili, že IAG, ktorá okrem Iberie kontroluje aj British Airways (BA) a španielske nízkonákladové aerolínie Vueling, za celý 1. polrok tohto roka zaznamenala stratu pred zdanením na úrovni 506 miliónov eur.

09.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...