1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa začína realizovať program úspor Score

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Úsporný program Lufthansy Score sa začína realizovať. Jej šéf Christoph Franz predstavil dnes jeho prvú fázu a jej realizáciu veľkorysým vyplácaním odstupného pre pracovníkov aparátu.

Franz povedal, že najväčšia európska letecká spoločnosť dosahuje tento rok historické výsledky v počte prepravených osôb i vo výnosoch, ale s tým sa nemožno uspokojiť. Lufthansa sa musí pripravovať na výzvy budúcnosti. Aby ich zvládla, bude sa reštrukturalizovať. Program Score má od roku 2015 zlepšiť náklady spoločnosti ročne o 1,5 miliardy eur.

Možnosti sú v znížení správneho aparátu aerolínií v Nemecku i vo svete zo 16.800 o 3500. V sídle aerolínií vo Frankfurte nad Mohanom je ich okolo 5000 a so závodnou radou sa vedenie už dohodlo o výške odstupného. Niektorí zamestnanci pôjdu do predčasného dôchodku, iní budú pracovať na čiastočný úväzok a ďalším sa ponúkne rozviazanie pracovného pomeru.

Lufthansa vyradí s prevádzky niektoré typy lietadiel a aby za od výrobcov získali väčšie zľavy, nové stroje sa budú nakupovať spoločne aj pre jej dcéru Swiss.

Lufthansa už neplánuje nijakú ďalšiu akvizíciu. Naposledy mala záujem o portugalskú spoločnosť TAP, ale nedala na ňu nijakú cenovú ponuku. Nevydaril sa jej totiž zámer so spoločnosťou British Midland, ktorá jej produkovala vysokú stratu. Napokon ju odovzdala konkurentovi, British Airways. Aj ozdravovanie Austrian Airlines trvalo Lufthanse dlhšie a bolo náročnejšie, než sa očakávalo na začiatku jej akvizície.

11.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...