1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa dosiahla vlani zisk, ale nevyplatí dividendy

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa ohromila trhy, keď oznámila, že za minulý rok nevyplatí dividendy.

Ušetrené peniaze použije na obnovenie svojej flotily a ambiciózny reštrukturalizačný plán, ktorý jej má v budúcnosti priniesť výrazné úspory. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

 

Lufthansa chce kúpiť 8 lietadiel na dlhé lety a 100 strojov určených na stredne dlhé a krátke lety v celkovej hodnote 9 miliárd eur. Okrem toho chce Lufthansa zrušiť niektoré úradnícke miesta a zatvoriť kancelárie v Kolíne nad Rýnom, aby ušetrila na nákladoch a zvýšila svoj prevádzkový zisk do roku 2015 na 2,3 miliardy eur, a to aj vďaka rozšíreniu služieb svojich nízkonákladových aerolínií Germanwings.

Vlani sa Lufthansa dostala z červených čísiel a vykázala čistý zisk 990 miliónov eur, zatiaľ čo v roku 2011 ukončila hospodárenie so stratou 13 miliónov eur. Tržby spoločnosti minulý rok vzrástli o 4,9 % na 30,1 miliardy eur. Lufthansa plánuje zverejniť kompletné výsledky za vlaňajší rok 14. marca.

25.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...