1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

LOT obnovia prevádzku Dreamlinerov už v sobotu 1. júna

LOT airlinesVaršava - Poľské aerolínie LOT oznámili, že už v sobotu 1. júna obnovia prevádzku lietadiel Boeing 787 Dreamliner, ktoré v januári odstavili pre technické problémy.

Stroje sa tak vrátia na oblohu o štyri dni skôr, ako aerolínie pôvodne avizovali.

LOT sú treťou leteckou spoločnosťou, ktorá sa rozhodla obnoviť lety Dreamlinerov, po amerických United Airlines a japonskej spoločnosti All Nippon Airways.

Letecké spoločnosti na celom svete v januári odstavili najmodernejší model americkej firmy Boeing z prevádzky pre problémy s prehrievaním batérií. A hoci výrobca zatiaľ stále neodhalil jadro problému, zmenil dizajn batérií, ktoré sú podľa neho teraz oveľa bezpečnejšie.

Hovorca LOT Marek Klucinski potvrdil, že všetky tri stroje Dreamliner, ktoré letecká spoločnosť vlastní, už majú namontované vylepšené batérie. LOT sú pritom jedinou európskou leteckou spoločnosťou, ktorá má vo svojej flotile tieto stroje.

Poľské aerolínie majú finančné problémy a dúfali, že Dreamlinery s nižšou spotrebou paliva im pomôžu dostať sa z ťažkostí. Letecká spoločnosť sa snaží získať od vlády novú finančnú pomoc a v rámci reštrukturalizácie sa chystá aj prepúšťať. Záchranu LOT však musí schváliť Európska komisia.

30.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...