1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko v Abú Zabí hlási výrazný rast cestujúcich aj nákladnej dopravy

Heathrow airportDubaj - Medzinárodné letisko v Abú Zabí zaznamenalo za osem mesiacov do konca augusta výrazný nárast cestujúcich aj nákladnej dopravy, strmší ako konkurenčné letisko v Dubaji.

Podľa najnovších údajov, od začiatku januára do konca augusta sa počet pasažierov, ktorí prešli letiskom v hlavnom meste Spojených arabských emirátov (SAE) zvýšil medziročne o 21,5 % na 9,68 milióna ľudí. A objem nákladnej dopravy stúpol o 17,3 % na 364.905 ton.

Pre porovnanie, letiskom v Dubaji prešlo za prvých osem mesiacov roka o 13,4 % cestujúcich viac ako vlani. Ich celkový počet je však stále vyšší, ako v prípade Abú Zabí, a to 37,78 milióna pasažierov. Ojem nákladnej dopravy v Dubaji vzrástol o 3 % na 1,48 milióna ton.

Abú Zabí, ktoré je domovským letiskom aerolínií Etihad, zažíva veľký rozmach a začína čoraz viac konkurovať susednému Dubaju. Vďačí za to turistickému priemyslu, o čom svedčí aj 15-% nárast počtu zahraničných návštevníkov v období január-august.

04.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...