1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Francúzi možno pomôžu Portugalsku splniť privatizačný cieľ

Heathrow airportLondýn/Lisabon - Portugalsko by mohlo získať z privatizácie viac peňazí, než pôvodne očakávalo, keďže jeden zo záujemcov o kúpu prevádzkovateľa letísk ANA ponúkol omnoho vyššiu sumu než konkurencia.

Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na nemenované zdroje.

 

Podľa nich francúzska stavebná spoločnosť Vinci ponúkla za ANA 3 miliardy eur, čo je výrazne viac, než núkali ďalší traja finálni záujemcovia, a to z Nemecka, Argentíny a zo Švajčiarska.

Portugalská vláda je pod tlakom, aby z predaja štátneho majetku získala, čo sa dá, potom, ako súhlasila s podmienkou medzinárodných veriteľov, že za záchranný úver v sume 78 miliárd eur získa do konca roka 2013 z privatizácie asi 5,5 miliardy eur. "Ponuka spoločnosti Vinci je taká vysoká, že bola automaticky zaradená ako prvá na posúdenie vládou," uviedli zdroje. "Podľa predbežného odhadu by mal byť víťazom Vinci, no s konečnou platnosťou rozhodne vláda," dodal jeden zo zdrojov.

Spoločnosť ANA zaznamenala za minulý rok napriek ekonomickej kríze v krajine rekordný zisk 76,5 milióna eur pri tržbách 425 miliónov eur. Dôvodom bol najmä rast počtu zahraničných návštevníkov krajiny.

02.01.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...