1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Do apríla 2016 investujeme do infraštruktúry 8 miliárd eur

road 1Bratislava - Do dopravnej infraštruktúry na Slovensku by sa malo do apríla 2016 investovať spolu osem miliárd eur. Pôjde o financie z eurofondov aj štátneho rozpočtu.

Na tlačovej konferencii po kontrolnom dni na ministerstve dopravy to avizoval premiér Robert Fico (Smer-SD).

 

"Cesty, to je aj zamestnanosť pre slovenské firmy a veľký impulz pre slovenské hospodárstvo," zdôvodnil Fico. Už v tomto roku by do ciest na Slovensku mala podľa premiéra smerovať suma 1,3 miliardy eur a následne sa tieto financie budú ďalej zvyšovať.

"Toto sú sumy peňazí, ktoré sú životne dôležité pre podporu hospodárskeho rastu," zdôraznili Fico. Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) dostal od neho pokyn na to, aby boli do roku 2016 všetky najvýznamnejšie úseky diaľnice D1 z Bratislavy do Košíc buď ukončené, alebo v pokročilom štádiu výstavby.

"V tomto volebnom období chceme začať výstavbu 310 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest, a z toho dokončiť 133 km," vyčíslil Počiatek. Zároveň by sa podľa jeho slov malo v tomto období začať modernizovať či opravovať 1040 km ciest I. triedy a dokončiť 834 km týchto projektov.

18.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...