1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Brusel plánuje zamietnuť ponuku Ryanairu na prevzatie Aer Lingus

ryanair planeDublin - Európska komisia (EK) je pripravená zamietnuť ponuku írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair na prevzatie jej menšieho írskeho rivala Aer Lingus, aj keď konečné rozhodnutie ešte nepadlo.

Oznámil to Ryanair s tým, že plán EK, o ktorom Brusel spoločnosť informoval, je podľa neho politický a nespravodlivý. Uviedla to agentúra Reuters.

 

Ryanair, ktorý oznámil, že táto, už tretia ponuka na prevzatie Aer Lingus je poslednou, zároveň dodal, že po rozhodnutí EK sa plánuje obrátiť na európske súdy. "Po dnešných rokovaniach (s EK) je jasné, že aj pri ústupkoch, ktoré je Ryanair v rámci akvizície ochotný urobiť, nebude nám umožnené obchod uskutočniť," povedal hovorca Ryanairu Robin Kiely. Ako dodal, rozhodnutie komisie je jednoznačne politické s cieľom podporiť záujmy írskej vlády a nemá nič spoločné s pravidlami o voľnom trhu.

Írska vláda, ktorá už skôr dala najavo, že je proti prevzatiu Aer Lingus firmou Ryanair, sa k informáciám odmietla vyjadriť. Hovorca komisára EÚ pre hospodársku súťaž Joaqín Almuniu uviedol, že Európska komisia prijme konečné rozhodnutie k tejto veci koncom februára, najneskôr začiatkom marca. Ďalšie podrobnosti však zverejniť odmietol.

16.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...