1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Azkar ako súčasť spoločnosti Dachser oficiálnym dopravcom cyklistickej Vuelty

Dachser1Azkar, španielska spoločnosť zo skupiny Dachser, bola tento rok už po piaty krát oficiálnym dodávateľom logistických služieb pre prestížny cyklistický pretek Vuelta.

 

Azkar zabezpečoval všetku logistiku a prispel k úspešnej realizácii tohto významného cyklistického závodu okolo Španielska, ktorý vyvrcholil v nedeľu 15. septembra víťazstvom Američana Chrisa Hornera z tímu RadioShack.  

Vuelta je po Tour de France a Giro d‘Italia tretím najvýznamnejším cyklistickým pretekom na svete. Za 3 týždne prešlo 198 pretekárov celkom 3 300 km v 21 etapách po celom Španielsku – od Galície na severozápade cez Andalúziu na juhu, Katalánsko na severovýchode až po súboj v Pyrenejách.

Pred cyklistami vždy vyrazili vozidlá Azkar plné vybavenia, ktoré sa muselo bezpečne a včas dostať na často odľahlé miesta, do cieľa jednotlivých etáp. Pre Azkar, oficiálneho dodávateľa logistických služieb, to bola veľká zodpovednosť – celý peletón Vuelty šliape hladko len vtedy, pokiaľ sa televízna technika, merchandising, zázemie pre médiá, catering a zdravotnícke zariadenie dostane na miesto včas. Preto Azkar využil celkom 28 návesov XXL veľkosti. K nim bolo pripojených ďalších desať otvorených prívesov, ktoré slúžili pre potreby účastníkov Vuelty a sprievodných tímov (pódium, tri VIP zóny, kontrolné stanovište, zázemie pre informačné prostriedky, tlač, kancelária, Junior-Vuelta), dvanásť krytých návesov s plošinami a nepremokavými plachtami, tri skriňové návesy pre merchandising, dva chladiace vozy pre nápoje a jeden prepravný príves, ktorý slúžil ako mobilná kuchyňa. Ďalší kamión bol upravený pre potreby mobilnej kancelárie. Azkar takisto zabezpečoval prevoz televíznej techniky pre vysielanie živých prenosov z Vuelty.  

Hladký priebeh tohtoročnej Vuelty zabezpečovalo viac ako 200 zamestnancov Azkaru. Tí strávili plánovaním, prípravami a realizáciou celého cyklistického sviatku vyše 8 000 hodín. Keď ste v strede pozornosti, neexistujú žiadne kompromisy. "Cyklistika je z hľadiska nasadenia, tímovej spolupráce a oddanosti v Španielsku športom číslo jeden. A Vuelta je španielskou športovou vlajkovou loďou – rovnako ako Azkar v logistike. Ťažšie by sme si mohli priať lepšiu ukážku našich schopností prvotriedneho poskytovateľa logistických služieb s celosvetovou pôsobnosťou, ako je perfektné zabezpečenie dopravných potrieb Vuelty do najmenšieho detailu. To je kvalita, ktorú zabezpečujeme každý deň pre všetkých zákazníkov, ktorí sa rozhodli zveriť logistiku do našich rúk,“ povedal k Vuelte Juan Antonio Quintana, riaditeľ spoločnosti Azkar.

19.09.2013

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...