1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

All Nippon Airways plánujú expandovať na otvárajúci sa trh Mjanmarska

ANA airplaneTokio - Japonská spoločnosť ANA Holdings, materská firma aerolínií All Nippon Airways, plánuje kúpiť 49-% podiel v mjanmarských aerolíniách Asian Wings Airways (AWA).

V prípade úspešného uzatvorenia transakcie by išlo o prvú zahraničnú investíciu do leteckého sektora Mjanmarska.

ANA Holdings uviedol, že do AWA plánuje investovať 25 miliónov USD (18,71 milióna eur). Akvizícia je súčasťou stratégie japonskej spoločnosti expandovať na medzinárodných trhoch. ANA Holdings nie je jediná spoločnosť, ktorá v poslednom období obracia svoju pozornosť na Mjanmarsko, niekdajšiu Barmu. V dôsledku vlády vojenskej junty bola krajina dlhé roky izolovaná, no v roku 2011 junta odovzdala moc civilnej vláde a Mjanmarsko sa otvorilo zahraničným investíciám.

AWA je zisková letecká spoločnosť, zatiaľ ale prevádzkuje len domáce linky. Od októbra by však chcela začať lietať aj na medzinárodných linkách. Zároveň plánuje rozšírenie svojho letového parku približne na 10 lietadiel A320 do roku 2018.

30.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...