1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Air France-KLM zaznamenali v novembri nárast počtu pasažierov

KLM airplaneParíž - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM zaznamenala v novembri 2012 nárast počtu pasažierov aj nákladnej prepravy. Informuje o tom agentúra RTTNews.

 

Podľa údajov, ktoré dnes letecká spoločnosť zverejnila, počet cestujúcich v novembri vzrástol medziročne o 2,3 % na približne 6 miliónov osôb a tzv. nákladný faktor, ktorý udáva pomer nákladu k celkovej prepravnej kapacite lietadiel, stúpol v sledovanom období na 81,2 % zo 79,7 % v novembri 2011. Aj novembrové tržby aerolínií sa zvýšili na 17,22 miliardy eur zo 16,85 miliardy eur v rovnakom mesiaci minulého roka.

Aerolínie však vzhľadom na zimnú sezónu, keď je dopyt po leteckej doprave slabší, znížili svoju prepravnú kapacitu v Európe, a to najmä na regionálnych linkách, a tiež na linkách do USA. Na druhej strane Air France-KLM zvýšili prepravnú kapacitu na linkách do Ázie a tiež na Blízky východ a do Afriky.

13.12.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...