1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Aerolínie IAG zvýšili v prvom kompletnom roku po fúzii zisk až 6-násobne

iag airplanesLondýn - Letecká spoločnosť International Airlines Group (IAG), ktorá vznikla spojením britských aerolínií British Airways a španielskej Iberie, oznámila, že hrubý zisk v prvom kompletnom roku po fúzii vzrástol v porovnaní s rokom 2010 takmer šesťnásobne. Spoločnosti oficiálne dokončili fúziu začiatkom roku 2011.

Firma dnes oznámila, že hrubý zisk za rok 2011 dosiahol 503 miliónov eur, zatiaľ čo v roku 2010 to bolo okolo 84 miliónov eur. Tržby vzrástli o 10 % na 16,3 miliardy eur, napriek tomu, že náklady na pohonné látky vzrástli o takmer 30 % na 5,1 miliardy eur.

Podľa výkonného riaditeľa IAG Willieho Walsha na jednej strane spoločnosť profitovala z pokračujúceho vysokého záujmu o transatlantické lety, zatiaľ čo biznisu v Európe sa tak nedarilo pre turbulencie na trhoch eurozóny.

Nemalou mierou na výraznom raste zisku sa však podieľal fakt, že rok 2010 bol zvlášť problematický pre leteckú dopravu. Na jednej strane letecké spoločnosti obmedzil výbuch islandskej sopky, ktorá na určitý čas odstavila leteckú dopravu, na druhej štrajky v British Airways, ako aj nepriaznivé ekonomické prostredie. Navyše, sfúzovaným spoločnostiam sa podarilo v roku 2011 znížiť nepalivové náklady o 5,6 % a tržby na jedného cestujúceho zvýšiť o 3,6 %.

06.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...