1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen preinvestuje v Brazílii 3,4 miliardy eur

volkswagen_logo_on_carSao Paolo - Najmenej 3,4 miliardy eur plánuje preinvestovať Volkswagen (VW) v Brazílii do roku 2016.

Šéf správnej rady VW Martin Winterkorn v tejto súvislosti zdôraznil, že prostriedky zabezpečia koncernu v najväčšej latinskoamerickej krajine podmienky na trvalý rast.

Winterkorn v pondelok (3. 10.) prevzal v Sao Paule ocenenie Nemecko-brazílska osobnosť roka. Stal sa jej piatym nemeckým laureátom.

VW podniká v Brazílii 50 rokov. Automobily montuje v štyroch závodoch. Miestna dcéra Volkswagenu VW do Brasil zamestnáva 23.000 ľudí a je jedným z najväčších zamestnávateľov v juhoamerickom automobilovom priemysle. Z výrobných pásov VW schádza denne priemerne 3500 vozidiel 21 modelov. Na budúci rok by mal koncern vyrobiť v Brazílii svoje 20-miliónte auto. Výroba je určená na jej trh. V roku 2015 ich chce tam predať päť miliónov.

Cena Nemecko-brazílska osobnosť roka sa udeľuje od roku 2006. A každoročne ju získava jeden Nemec a jeden Brazílčan. Ocenenie v pondelok prevzal aj guvernér spolkového štátu Rio de Janeiro Sérgio Cabral Filho.

VW do Brasil investuje aj do iných odvetví v krajine. Vyše 120 miliónov eur je jej podiel na budovaní dvoch hydroelektrární. Po ich dokončení vzrastie podiel elektrickej energie z ekologického zdroja na jej spotrebe na 40 %.

06.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...