1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Toyota zvýšila predaj áut v USA v apríli takmer o 12 %

toyota logo on carNew York - Po problémoch spôsobených minuloročným zemetrasením v Japonsku a záplavami v Thajsku začína automobilka Toyota opäť zvyšovať svoj podiel na americkom trhu. Podľa spoločnosti pre prieskum trhu Autodata predaj áut japonskej firmy v USA vzrástol v apríli 2012 medziročne o 11,6 %.

Firmu pôvodne okrem prírodných katastrof, ktoré obmedzili jej produkciu na americkom trhu, ovplyvňovalo aj oslabovanie ekonomiky USA. Medzičasom sa však jej produkcia vrátila do normálu a rovnako aj situácia americkej ekonomiky sa zlepšila.

Vďaka tomu predala spoločnosť na americkom trhu minulý mesiac 178.044 áut, pričom najväčšou mierou sa na tom podieľal predaj modelov Prius a Camry. V rovnakom mesiaci minulého roka predala Toyota v USA 159.540 áut. Autodata predpokladá, že predaj Toyoty bude rásť aj v nasledujúcich mesiacoch.

04.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Toyota zvýšila predaj áut v USA v apríli takmer o 12 %

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...