1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Suzuki vraj chce prehĺbiť spoluprácu s Fiatom

suzuki-logoWolfsburg - Japonská automobilka Suzuki chce podľa mediálnych správ rozšíriť svoju spoluprácu s Fiatom. "Spolupráca s Fiatom prebieha už roky úspešne a bezproblémovo. Vieme si ľahko predstaviť, že prehĺbenie partnerstva by prinieslo výhody obom stranám," cituje nemecký týždenník Automobilwoche vysoko postaveného manažéra Suzuki. Naopak, kooperácia s Volkswagenom je stále vo fáze úvah bez konkrétnych výsledkov.

Volkswagen má v Suzuki 19,9 %. Nemecký koncern chce profitovať zo skúseností japonskej automobilky s výrobou malých lacných áut a jej silného postavenia na rozvíjajúcich sa trhoch. Suzuki naopak dúfa, že získa prístup k moderným technológiám.

Hans Demant, ktorý vo Volkswagene šéfuje medzinárodným projektom, pre Automobilwoche povedal, že existujú problémy pri snahe o spoluprácu so Suzuki. Volkswagen a Suzuki sú totiž samostatné spoločnosti s rozdielnymi obchodnými modelmi. "Preto musíme byť opatrní pri nadväzovaní spolupráce. Bohužiaľ to trvá dlhšie, než sme pôvodne očakávali."

25.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...