1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Suzuki obvinila VW z porušenia dohody o partnerstve

suzuki-logoTokio - Japonská automobilka Suzuki obvinila nemecký koncern Volkswagen (VW) z viacnásobného porušenia vzájomnej dohody o partnerstve, ktorú uzavreli v roku 2009. Suzuki tvrdí, že jej VW odmieta poskytnúť nové kľúčové technológie, ktoré jej sľúbil, a žiada buď nápravu, alebo vrátenie svojich akcií.

Volkswagen totiž v rámci dohody získal 19,9 % akcií Suzuki, ktorá na odvetu vlastní vo VW 1,5-% podiel. Cieľom partnerstva oboch firiem mala byť spolupráca na vývoji hybridných a elektrických vozidiel. Volkswagen chcel prostredníctvom Suzuki posilniť svoj podiel na indickom trhu a japonská automobilka chcela získať nové technológie, ktorých vývoj by sama finančne nezvládla.

Ale nakoniec firmy na žiadnom spoločnom projekte nespolupracovali a namiesto toho sa vzájomne obviňujú z porušenia dohody.

VW po dnešnom obvinení oznámil, že zvažuje aj právnu akciu proti Suzuki. Nemecký koncern tvrdí, že vždy dodržiaval svoje záväzky voči japonskej partnerskej automobilke.

17.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...