1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

PSA Peugeot Citroën bude prepúšťať a znižovať náklady

peugeot-citroen-prep_460x0wParíž - Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën, ktorá je druhým najväčším výrobcom áut v Európe, prepustí časť zamestnancov a zavedie ďalšie úsporné opatrenia, aby si udržala ziskovosť v súčasnej, zhoršujúcej sa ekonomickej situácii v Európe. Uviedol to dnes generálny riaditeľ Phillipe Varin.

Firma možno zatvorí aj závod v Aulnay, severne od Paríža, ak sa konkurencieschopnosť domácich podnikov nezvýši, dodal Varin na tlačovej konferencii na medzinárodnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom.

Pripomenul, že bez zníženia počtu zamestnancov nie je možné zredukovať náklady. "Európa čelí obdobiu slabého rastu alebo dokonca recesie," vyhlásil.

Automobilka sa snaží dobehnúť v ziskovosti nemecký koncern Volkswagen, a to prostredníctvom zníženia nákladov a zlepšenia odbytu. V rokoch 2010 až 2012 by Peugeot chcel vygenerovať dodatočné príjmy vo výške 3,7 miliardy eur. Dopyt po autách a tiež ceny vozidiel pritom klesajú.

"Nevidím možnosť ako získať 3,7 miliardy eur, alebo kde ušetriť," zhodnotil plány automobilky Erich Hauser, analytik spoločnosti Credit Suisse.

14.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...