1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Predaj áut v Číne vzrástol v auguste medziročne len o 4 %

blue-growth-chartŠanghaj - Predaj áut v Číne vzrástol v auguste 2011 medziročne iba o 4 % potom, ako sa ekonomický rast na najväčšom automobilovom trhu na svete začal spomaľovať.

Informovala o tom Čínska asociácia výrobcov automobilov.

Asociácia uviedla, že v auguste sa v Číne predalo 1,38 milióna áut oproti 1,32 milióna áut v rovnakom období pred rokom. Produkcia bola omnoho vyššia, jej rast v auguste dosiahol oproti rovnakému obdobiu minulého roka 8,7 %.

Predaj áut sa výrazne zvýšil v rokoch 2009 a 2010, keď štát v snahe zmierniť dôsledky ekonomickej krízy podporil priemysel dotáciami a daňovými úľavami. Minulý rok vzrástol predaj o 32 % na 18 miliónov vozidiel.

Spomalenie rastu ekonomiky v posledných mesiacoch však donútilo väčšinu analytikov upraviť pôvodné prognózy na tento rok. Najnovšie očakávajú, že predaj bude nižší ako 20 miliónov áut, čo znamená rast len o jednocifernú hodnotu. Čínska asociácia výrobcov automobilov predpokladá, že tohtoročný rast predaja dosiahne maximálne 5 %.

09.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...