1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Po skončení šrotovného vo Francúzsku bol predaj vozidiel dobrý

car_light_2Paríž - Po skončení šrotovného vo Francúzsku v decembri 2010, došlo vlani k poklesu predaja nových vozidiel medziročne len o 2,1 %.

Francúzske združenie výrobcov automobilov pred rokom očakávalo, že celkový medziročný prepad dosiahne okolo 8 %.

V krajine sa predalo vlani 2,2 milióna nových automobilov. Avšak z relatívne dobrého výsledku mali menej radosti francúzske firmy. Vlani predali o 7 % menej automobilov než v roku 2010. Záujem o vozidlá skupiny Renault (vrátane Dacie) sa prepadol o 9,6 % a predaj produkcie PSA Peugeot Citroën sa znížil o 4,9 %. Zahraniční výrobcovia predali medziročne viac vozidiel takmer o 5 %.

Na francúzskom trhu si najvýraznejšie posilnil pozíciu partner Renaultu Nissan (+32 %), koncern Volkswagen (+12,9 %) a juhokórejský Hyundai (+12,4 %).

CCFA odhad predaja osobných vozidiel vo Francúzsku nezverejnila. Experti však predpokladajú, že záujem o autá bude klesať a tento trend by sa mal prejaviť hlavne v 1. polroku.

03.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...