1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Odbyt Škoda Auto za 9 mesiacov vzrástol o 16,8 %

skoda_logo_4Praha - Česká dcéra nemeckého koncernu Volkswagen, automobilka Škoda Auto, predala od začiatku roka do konca septembra 664.800 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 16,8 %.

Firma preto očakáva, že za celý tento rok dosiahne rekordný odbyt a predá viac ako 800.000 áut.

Škoda tiež zaznamenala rekordný dopyt po svojich modeloch aj minulý mesiac, a to najmä na rozvíjajúcich sa trhoch v Číne, Indii a Rusku. Podľa najnovších údajov v septembri automobilka predala na celom svete 81.200 vozidiel, čo je tretí najlepší mesačný výsledok v jej dejinách.

"Posilňujeme vo všetkých regiónoch a v roku 2011 prvýkrát prekročíme hranicu 800.000 predaných vozidiel," uviedol Jürgen Stackmann, člen predstavenstva automobilky zodpovedný za predaj a marketing.

Z modelov Škody je stále najpopulárnejšia Octavia, najväčší nárast predaja za deväť mesiacov ale zaznamenal model Yeti. Dopyt po ňom v sledovanom období stúpol medziročne o 29,6 %.

14.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...