1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mladoboleslavský závod Škoda vyrobil dodnes 10 milónov vozidiel

skoda_logo_4Bratislava/Mladá Boleslav - ŠKODA dnes vyrobila desaťmiliónte vozidlo v hlavnom závode v Mladej Boleslavi.

Jubilejným vozidlom je biela Fabia Monte Carlo. Automobil zišiel z pásu v hlavnom závode českej automobilky v Mladej Boleslavi a stane sa ťahákom v novozrekonštruovanom múzeu ŠKODA Auto. Súčasne automobilka potvrdila svoje rastové plány na budúce roky.

Podľa vyjadrení predsedu predstavenstva spoločnosti ŠKODA Winfrieda Vahlanda spoločnosť zvýši výrobu a odbyt a do roku 2018 svoj predaj minimálne zdvojnásobí na 1,5 milióna vozidiel ročne.

Výrobné jubileum znamená ďalší míľnik vo vývoji automobilky. Len v uplynulých 20 rokoch ŠKODA zvýšila svoj celosvetový predaj na štvornásobok. Modelová paleta sa od roku 1991 rozrástla z jedného modelu na súčasných sedem modelových radov. Automobilka, ktorá sa pred rokmi ešte sústreďovala na slovenský a európsky trh, je dnes úspešná na viac ako stovke trhov po celom svete.

V rámci rastovej stratégie značka v najbližších rokoch urobí najväčšiu modelovú ofenzívu vo svojej histórii. V najbližších dvoch až troch rokoch predstaví každých šesť mesiacov nové auto.

14.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...