1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kia Motors Slovakia spustila výrobu modelu Kia Venga

kia_logoTeplička nad Váhom – Spoločnosť Kia Motors Slovakia, s.r.o., spustila v Tepličke nad Váhom sériovú výrobu modelu Kia Venga. Do úpravy technológií na produkciu nového modelu investovala spoločnosť v roku 2011 viac ako 40 miliónov eur. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval hovorca Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

Kia Venga patrí podľa Dvořáka do kategórie malých viacúčelových automobilov. „Veríme, že bude takisto úspešný u našich zákazníkov a doplní automobily, ktoré u nás vyrábame. Do automobilu Kia Venga budeme montovať motory vyrobené v našom závode. Ide o benzínové a dielové motory s objemom 1,4 a 1,6 litra. Zákazník bude mať na výber aj automatickú alebo manuálnu 5 a 6-stupňovú prevodovku podľa typu motora,“ uviedol Dvořák.

„Výrobou praktického rodinného vozidla sa naša produktová rada rozšírila o ďalší segment. Kia Venga získala viacero ocenení za dizajn a poskytuje maximálny priestor a pohodlie. Verím, že začiatok sériovej výroby nového modelu, ako aj spustenie tretej pracovnej zmeny v prvom štvrťroku 2012 prispejú k ďalšiemu rastu a rozvoju našej spoločnosti,“ povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Myung-Chul Chung.

Kia Venga spĺňa podľa Dvořáka prísne enviromentálne štandardy ISO 14040 posudzujúce životný cyklus produktu. „Certifikát manažmentu kvality sa udeľuje na základe hodnotenia možných dopadov na životné prostredie, a zároveň sa hodnotí aj celkový životný cyklus od vstupných surovín a výroby komponentov cez výrobu auta až po ukončenie životného cyklu automobilu. Najekonomickejšia verzia Kia Venga je vybavená 1,4-litrovým dieselovým motorom so systémom Štart-Stop, ktorý znižuje spotrebu paliva a redukuje emisie CO2 pri zastavovaní a rozbiehaní sa v mestskej premávke. Do ovzdušia vypúšťa iba 117 g/km CO2 a dosahuje priemernú spotrebu 4,5 l/100 km,“ dodal Dvořák.

Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výrobu automobilov ako aj motorov pre osobné automobily spustili v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva viac ako 3000 ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee’d, kombi cee’d sw a trojdverový športový pro cee’d, ako aj športovo-úžitkový model Kia Sportage. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 930.000 vozidiel.

17.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...