1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Fiat vďaka integrácii Chrysleru zvýšil obchodný zisk zhruba o 70 %

fiat-logoMiláno - Talianska automobilka Fiat vylepšila odhad svojho obchodného zisku za celý rok 2011 potom, ako oznámila prudký rast zisku za 2. štvrťrok.

Je to prvý kvartál, v ktorom už do výsledkov zahrnula aj americký Chrysler. Práve integrácia americkej automobilky, ale aj rast predaja ľahkých úžitkových áut v Brazílii a USA sa podpísali pod vysoký rast obchodného aj čistého zisku.

Fiat, ktorý v súčasnosti kontroluje už 53,5-% podiel v Chrysleri, oznámil dnes čistý zisk za 2. kvartál tohto roka na úrovni 1,3 miliardy eur, čo predstavuje medziročný rast o vyše 44 %. V rovnakom období minulého roka dosiahla spoločnosť zisk 90 miliónov eur. Pod rast sa podpísal najmä jednorazový zisk spojený s prevzatím Chrysleru. Bez započítania tohto zisku a mimoriadnych položiek spojených s integráciou dosiahol Fiat čistý zisk 76 miliónov eur oproti 8 miliónom eur v 2. kvartáli 2010.

Tržby spoločnosti sa zvýšili o 40 % na 13,15 miliardy eur.

Obchodný zisk (pred úrokmi, daňami a jednorazovými položkami) vzrástol medziročne o vyše 70 % na 525 miliónov eur. Fiat tak výrazne prekonal odhady analytikov, ktorí počítali s obchodným ziskom asi 485 miliónov eur.

Talianska automobilka teraz očakáva, že vďaka konsolidácii Chrysleru dosiahne obchodný zisk za rok 2011 približne 2,1 miliardy eur, zatiaľ čo bez americkej automobilky počítala pôvodne s 1,2 miliardy eur. Tržby predpokladá na úrovni 58 miliárd eur oproti pôvodnému odhadu 37 miliárd eur.

27.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...