1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Automobilka Rolls-Royce sa neobáva o svoju budúcnosť

rolls-royceLondýn - Rolls-Royce, britský výrobca luxusných automobilov, sa neobáva o svoju budúcnosť. Šéf firmy Torsten Müller-Ötvös pre dnešné vydanie odborného časopisu Automotive News Europe povedal, že "máme do činenia s ľuďmi, ktorí sú mimoriadne bohatí a nikdy si nepoložia otázku 'Môžem si to vôbec dovoliť?'" Teraz žije na svete asi 90.000 superboháčov a do desiatich rokov by ich počet mal vzrásť na 125.000.

Kniha objednávok Rolls-Royce je plná. Závod ide na tri zmeny. Značka je symbolom trvalej vysokej hodnoty. Oplatí sa do vozidiel firmy investovať práve v krízovom období. Až 70 % vozidiel, ktoré automobilka doteraz vyrobila, sa stále dostáva na cesty. Rolls-Royce má mnoho ideí ako rozšíriť svoje výrobné portfólio, ale jeho zásadou je "neponáhľať sa".

Manažér povedal, že nemá v úmysle predávať autá pod súčasnú cenu modelu Ghost, ktorá je od 250.000 eur vyššie. Ale nechce predávať ani vozidlá, ktoré by stáli viac ako milión eur.

Vlani predal Rolls-Royce, ktorý je členom nemeckej skupiny BMW, 2700 vozidiel. A tento rok by mal dosiahnuť nový rekordný výsledok. Müller-Ötvös dodal, že aj keď firma bude stále zvyšovať výrobu, nikdy počet ročne vyrobených vozidiel nedosiahne päťmiestne číslo.

18.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...