1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

US Airways a American Airlines predĺžili dohodu o fúzii

american airlines planeWashington - Americké letecké spoločnosti US Airways Group a American Airlines predĺžili platnosť dohody o  plánovanej fúzii. Dôvodom je snaha americkej vlády zabrániť súdnou cestou zlúčeniu oboch aerolínií.

Americká vláda sa obáva, že nová letecká spoločnosť, ktorá bude najväčšia na svete, zníži konkurenciu v oblasti komerčnej leteckej dopravy. A to by mohlo viest k zvýšeniu cien leteniek.

Americké ministerstvo spravodlivosti a niekoľko amerických štátov sa preto v auguste obrátili na súd a snažia sa zabrániť plánovanej fúzii. Súdny proces sa začína 25. novembra.

Obe letecké spoločnosti sa pôvodne dohodli, že do 17. decembra môže každá zo strán odstúpiť od dohody o zlúčení. No vzhľadom na súdny proces, ktorý potrvá nejaký čas, sa najnovšie rozhodli tento termín predlžiť o mesiac, teda do 18. januára 2014.

25.09.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI