1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť SECOP prebrala výrobcu kompresorov ACC z Rakúska

secopFlensburg/Mníchov - SECOP GmbH, dcérska spoločnosť priemyselného holdingu skupiny AURELIUS z Mníchova, podpísala zmluvu o nadobudnutí rakúskeho výrobcu kompresorov ACC Austria GmbH.

ACC je popredným výrobcom hermetických kompresorov pre chladničky a mrazničky približne so 700 zamestnancami a s tržbami približne 150 miliónov eur v roku 2012. Spoločnosť je kľúčovým dodávateľom pre medzinárodných OEM (Original Equipment Manufacturer / Originálny výrobca zariadení) a predstavuje veľký prínos pre výrobné portfólio spoločnosti SECOP. Tento úkon podlieha schváleniu príslušnými orgánmi pre hospodársku súťaž.

Kvôli platobnej neschopnosti talianskej materskej spoločnosti a jej dcérskej nemeckej spoločnosti, bola spoločnosť ACC Fürstenfeld nútená podať návrh na konkurz koncom roka 2012. Prevzatie ACC spoločnosťou Secop teraz poskytuje strategicky udržateľné riešenie pre zabezpečenie pracovných miest a výroby v závode Fürstenfeld v Rakúsku.

Spoločnosť ACC je dobre známa svojimi vysoko kvalitnými výrobkami, ktoré patria k vyspelým produktom na trhu. V budúcnosti spolu so spoločnosťou Secop, ACC bude naďalej rozširovať svoje výskumné a vývojové aktivity a bude technologickým lídrom na trhu v oblasti výroby kompresorov s konštantnými a variabilnými otáčkami pre domáce spotrebiče. Tieto aktivity zabezpečia dodávky kompresorov, ktoré budú spĺňať najvyššie požiadavky na energetickú účinnosť a nízku hlučnosť.

"Akvizícia spoločnosti ACC Rakúsko je dôležitým strategickým krokom pre našu dcérsku spoločnosť SECOP," povedal Donatus Albrecht, hlavný investičný riaditeľ spoločnosti AURELIUS. "V budúcnosti by sme radi rozvíjali portfólio našich spoločností ešte viac a aktívnejšie prostredníctvom ďalších akvizícií. Pre niektoré z našich dcérskych spoločností sa táto stratégia už v minulosti ukázala ako veľmi úspešná."

Mogens Sřholm, prezident spoločnosti SECOP & CEO, dodal: "Spojením kompetencií oboch spoločností sme vytvorili dôležitého a nezávislého výrobcu kompresorov so sídlom v Európe, ktorý je schopný nepretržite riadiť inováciu produktov na trhu."

O spoločnosti SECOP Spoločnosť Secop (pôvodne Danfoss Household Compressors) je vedúcim výrobcov hermetických kompresorov pre chladničky a mrazničky, ľahké komerčné aplikácie a 12-24-48 DC kompresory pre mobilné zariadenia. Centrála spoločnosti Secop spolu s R&D, Oddelením predaja a podporných oddelení sa nachádzajú vo Flensburgu, Nemecko. Výrobné zariadenia spoločnosti sa nachádzajú v Číne, na Slovensku a výroba komponentov v Slovinsku.

O spoločnosti Aurelius Spoločnosť AURELIUS (ISIN: DE000A0Jk2A8) sa špecializuje na získavanie spoločností, ktoré majú potenciál pre rozvoj a poskytuje im podporu pri prevádzke. Pokiaľ ide o získavanie dcérskych spoločností, spoločnosť AURELIUS sa snaží identifikovať, analyzovať, rozvíjať a využívať všetky dostupné možnosti na trhu.  Z dlhodobého hľadiska spoločnosť AURELIUS poskytuje "GOOD HOME / DOBRÝ DOMOV" pre svoje dcérske spoločnosti. Hoci jeho akvizičné aktivity nie sú obmedzené na určitý sektor, spoločnosť AURELIUS kladie určitý dôraz na nasledovné sektory: priemyselné a  chemické podniky, obchodné služby, spotrebný tovar/potraviny & nápoje, telekomunikácie, médiá & technológie. Spoločnosť AURELIUS má dlhoročné skúsenosti v oblasti investovania a riadenia v rôznych priemyselných odvetviach a sektoroch. AURELIUS zlepšuje výkon svojich dcérskych spoločností poskytovaním riadiacich schopností a finančných zdrojov potrebných pre investovanie do inovácie produktov, predaja a výskumu. Spoločnosť AURELIUS je globálne aktívna spoločnosť s pobočkami v Mníchove a Londýne a dcérskymi spoločnosťami v Nemecku, Veľkej Británii, Francúzsku, Poľsku, Maďarsku, Holandsku, Švajčiarsku, Nórsku, Belgicku, Luxembursku, Slovensku a Slovinsku ako aj v USA, Číne, Malajzii, Indii, Thajsku a Južnej Kórei. S akciami spoločnosti AURELIUS AG sa obchoduje na Mníchovskej akciovej burze m:access pod ISIN DE000A0JK2A8.

04.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI