1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Siemens prevezme americkú firmu Dresser-Rand za 7,6 mld. USD

SiemensBerlín/Houston - Nemecký priemyselný koncern Siemens za 7,6 miliardy USD (5,9 miliardy eur) prevezme amerického výrobcu techniky na ťažbu ropy a plynu Dresser-Rand.

Podľa ohlásenej dohody Siemens zaplatí za kmeňovú akciu Dresser-Rand Group 83 USD, čo je o 3,09 USD viac v porovnaní s jej piatkovou (19. 9.) zatváracou cenou. Obe spoločnosti sa dohodli, že Siemens v rámci priateľského prevzatia kúpi všetky akcie Dresser-Rand.

Správna rada Dresser-Rand jednohlasne odporúčala akcionárom, aby ponuku prijali. Siemens očakáva, že transakcia by sa mohla dokončiť do leta 2015.

Siemens zároveň oznámil, že Boschu za 3 miliardy eur predáva svoj 50-% podiel v spoločnom podniku BSH Bosch und Siemens Hausgeräte.

Dresser-Rand dopĺňa existujúce portfólio Siemensu, predovšetkým v oblasti vybavenia pre ropný a plynárenský priemysel, uviedol nemecký koncern. Záujem o americkú firmu okrem Siemensu signalizoval aj švajčiarsky technologický koncern Sulzer. Podľa víkendových mediálnych správ o ponuke uvažoval aj americký konglomerát General Electric (GE).

Dresser-Rand sídli v Houstone a Paríži a jeho ročné tržby sa pohybujú na úrovni okolo 3 miliardy USD. Spoločnosť zamestnáva približne 8100 ľudí. Siemens nezmení názov spoločnosti a ponechá jej vedenie.

27.09.2014 TASR

PREDPLAŤTE SI