1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Fúzie a akvizície v ropnom a plynárenskom sektore USA vzrástli štvornásobne

oil refineryWashington - Hodnota fúzií a akvizícií v americkom ropnom a plynárenskom sektore vzrástla v 1. štvrťroku tohto roka až štvornásobne, napriek tomu, že invázia Ruska na Ukrajinu zasiahla v marci do akvizičných aktivít.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na výsledky prieskumu poradenskej firmy Enverus.

Producenti v oblasti ropy a plynu v Spojených štátoch uzatvorili za prvé tri mesiace tohto roka kontrakty v celkovej hodnote 14 miliárd USD (12,93 miliardy eur). Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka to bolo za 3,4 miliardy USD.  

Na čele rebríčka fúzií a akvizícií je fúzia firiem Oasis Petroleum a Whiting Petroleum, za ktorou nasleduje kontrakt Chesapeake Energy s privátnym producentom zemného plynu Chief Oil & Gas. Čo sa týka regiónov, viac než polovica uzatvorených kontraktov sa týkala oblastí v blízkosti Skalnatých vrchov, pričom záujem kupcov prilákali najmä Willistonská panva v Severnej Dakote a Denverská panva v štáte Colorado, dodala agentúra Reuters.

26.04.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI