1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

EK súhlasila s kúpou nemeckej rafinérie Petroplusu firmou Gunvor Group

PetroplusBrusel/Moskva - Európska komisia schválila kúpu nemeckej rafinérie švajčiarskej spoločnosti Petroplus firmou Gunvor Group, ktorej vlastníkom je ruský miliardár Gennadij Timčenko. Produkčná kapacita rafinérie v nemeckom Ingolstadte je 110.000 barelov denne (1 barel = 159 litrov), pričom má silnú pozíciu v Bavorsku, ktoré je jedným z najprosperujúcejších regiónov Nemecka.

Celá transakcia, ktorej finančné detaily zverejnené neboli, by sa mala dokončiť v 3. kvartáli tohto roka. Spoločnosť obchodujúca s ropou Gunvor Group však v máji, keď sa na akvizícii dohodla, oznámila, že má s rafinériou dlhodobé plány a nemieni prepustiť nikoho z jej vyše 400 zamestnancov.

Rafinériu zatvorili vo februári po tom, ako v januári jej vlastník, švajčiarska rafinérska spoločnosť Petroplus, oznámil, že v domovskom Švajčiarsku, ale aj v Británii, vo Francúzsku, v Nemecku a Belgicku podala žiadosť o insolvenčné konanie. Dôvodom bol fakt, že sa nedokázala dohodnúť s veriteľmi na forme splácania úverov v objeme 1,75 miliardy USD (1,41 miliardy eur).

09.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI