1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

EK schválila prevzatie firmy Indesit koncernom Whirlpool

whirlpoolBrusel - Európska komisia (EK) odobrila prevzatie talianskeho výrobcu domácich spotrebičov Indesit Company koncernom Whirlpool.

EK schválila kúpu majoritného podielu v Indesit Company spoločnosťou Whirlpool Italia Holdings, ktorá je 100-% dcérskou spoločnosťou amerického koncernu Whirlpool. Schválenie je dôležitý míľnik pri plnení podmienok dohody o nákupe akcií s firmou Fineldo. Obe strany predpokladajú, že v blízkej budúcnosti dokončia ďalšie kroky potrebné pre zavŕšenie obchodu.

Whirlpool 10. júla oznámil, že podpísal dohodu o kúpe väčšinového podielu vo firme Indesit so spoločnosťou Fineldo a rodinou Merloni. Americký koncern za podiel zaplatí celkovo 758 miliónov eur. Whirlpool po naplnení dohody o odkúpení akcií predloží povinnú ponuku na kúpu zvyšných akcií Indesit.

Talianska firma Indesit vyrába chladničky, umývačky riadu alebo rúry na pečenie. Má celkovo osem závodov v Taliansku, Poľsku, Británii, Rusku a Turecku a zamestnáva 16.000 ľudí. Hlavnými značkami spoločnosti sú Indesit, Hotpoint a Scholtes.

20.10.2014 TASR

PREDPLAŤTE SI