1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ArcelorMittal a Peabody ponúkajú za Macarthur Coal 4,7 mld. AUD

Brusel - Americká banská spoločnosť Peabody Energy sa spojila s oceliarskym gigantom ArcelorMittal, aby podali akvizičnú ponuku na austrálsku ťažobnú firmu Macarthur Coal.

Ponuka v hodnote 15,50 austrálskeho dolára na akciu predstavuje 40-% prémiu oproti pondelkovej uzávierke na austrálskom akciovom trhu a celková ponuka na Macarthur Coal, ktorý je najväčším producentom práškového uhlia na svete, tak 4,7 miliardy AUD (3,57 miliardy eur).

ArcelorMittal už kontroluje 16 % akcií Macarthur Coal, svoj podiel chce ale zvýšiť. Dopyt po oceli rastie a uhlie je kľúčovou surovinou. Aká je austrálska firma pre Peabody a ArcelorMittal dôležitá, potvrdzuje fakt, že ponuku firmy podali len deň po tom, ako Austrália predstavila plán na zavedenie emisnej dane. Tá sa bude vzťahovať na najväčších znečisťovateľov životného prostredia, čo v Austrálii predstavuje zhruba 500 veľkých firiem vrátane banských podnikov.

12.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI