1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americká KKR kupuje zdravotnícku divíziu spoločnosti Panasonic za 165 mld. jenov

kkr logoTokio - Japonská firma Panasonic sa dohodla s americkou spoločnosťou súkromného kapitálu Kohlberg Kravis Roberts (KKR) na predaji väčšinového podielu svojej divízie zdravotníckej techniky.

Hodnota kontraktu bola stanovená na 165 miliárd jenov (1,24 miliardy eur).

KKR odkúpi za uvedenú sumu 80-% podiel v Panasonic Healthcare, ktorá vyrába glukomery a inú zdravotnícku techniku. Zostávajúcich 20 % si ponechá materská firma Panasonic.

Japonská spoločnosť zaznamenala za posledné dva roky stratu viac než 1,5 bilióna jenov. Dôvodmi boli vysoká hodnota jenu a pokles dopytu po jej produktoch, najmä čo sa týka televízorov. Od akvizície si Panasonic sľubuje práve zlepšenie svojej finančnej situácie.

Pre KKR má divízia zdravotníckej techniky veľmi dobrú pozíciu na trhu a vysoký rastový potenciál. Kontrakt, ktorý je najväčšou akvizíciou americkej spoločnosti v Japonsku, by mal byť dokončený do apríla budúceho roka, vyžaduje sa však ešte súhlas regulačných úradov.

02.10.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI