1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

All Nippon Airways uvažuje o akvizíciách na ázijskom trhu

Plane engine1Tokio - Japonské aerolínie All Nippon Airways (ANA) uvažujú o akvizíciách a partnerstvách v krajinách ako India a Thajsko po tom, čo z predaja akcií získali minulý rok 1,8 miliardy USD (1,39 miliardy eur). Informovala o tom agentúra Bloomberg.

"Uvažujeme nad viacerými možnosťami vrátane akvizícií alebo spolupráce s partnerskou firmou, ak sa nám nejakú vhodnú podarí nájsť," povedal viceprezident spoločnosti Osamu Šinobe. "Spoločnosť sa chce najviac zamerať na juhovýchodnú Áziu, konečné rozhodnutie však ešte nepadlo.

ANA tak plánuje nasledovať ďalšie aerolínie ako napríklad AirAsia či Etihad Airways, ktoré sa tiež zamerali na rýchlorastúci ázijský trh. Aerolínie Etihad oznámili, že v súčasnosti rokujú s indickou spoločnosťou Jet Airways a malajzijská spoločnosť AirAsia uviedla, že tento mesiac už v Indii získala povolenie na vytvorenie spoločného podniku.

23.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI