1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Akvizícia Power-One ukončená, skupina ABB sa tým rozšíri aj na Slovensku

ABB BuildingSpoločnosti ABB, popredný výrobca výkonových a automatizačných technológií, a Power-One, Inc., ktorá pôsobí najmä v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, potvrdili úspešné ukončenie akvizície Power-One skupinou ABB.

Transakciou sa ABB stáva jedným z najväčších dodávateľom solárnych invertorov na svete. Tie hrajú dôležitú úlohu v premene slnečnej energie na elektrický prúd, a práve ponuka solárnych invertorov spoločnosti Power-One je jednou z najkomplexnejších na svete - od tých pre rezidenčné objekty až po priemyselné aplikácie. Portfólio firmy Power-One, ktorá celosvetovo zamestnáva takmer 3 500 ľudí, sa výborne dopĺňa s produktami a riešeniami ABB. Power-One má svoje najväčšie zastúpenie predovšetkým v Číne, Taliansku, USA a na Slovensku.

“Akvizícia Power-One rozširuje našu ponuku na poli obnoviteľných zdrojov a je významným krokom pre našich zákazníkov, zamestnancov aj akcionárov,” uviedol výkonný riaditeľ ABB Joe Hogan. “Kúpa Power-One je plne v súlade so stratégiou koncernu ABB do roku 2015 a sme veľmi radi, že Power-One môžeme v skupine ABB privítať.”

“Tešíme sa, že sa stávame súčasťou rodiny ABB,” povedal výkonný riaditeľ Power-One Richard J. Thompson. “Spoločne dokážeme lepšie osloviť rastúci dopyt po inovatívnych riešeniach v oblasti obnoviteľných zdrojov a posilniť naše vedúce postavenie na svetových trhoch. ABB je tým správnym partnerom a teraz je ideány čas, aby obe naše spoločnosti spojili svoje sily.”

Spoločnosť ABB je svojou ponukou výkonových a automatizačných technológií aktívnym hráčom aj vo fotovoltike už niekoľko rokov. Solárne invertory patria medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce technológie na poli výkonovej elektroniky, čo však vyžaduje aj náležité zdroje pre výskum a vývoj. V roku 2012 ABB doňho investovala 1,5 miliardy USD.

“Kombinácia týchto dvoch úspešných koncernov vytvára vďaka vysokej kvalite produktov, technologickým inováciám a globálnemu pokrytiu príležitosť k ďalšiemu rastu,” uviedol riaditeľ divízie automatizácie a pohonov ABB Ulrich Spiesshofer. “Tešíme sa na úspešnú spoluprácu.”

Náplňou spoločnosti Power-One na Slovensku je vývoj a výroba malých kompaktných spínaných zdrojov a zálohovacích napájacích systémov pre telekomunikácie, dopravu a priemysel. Kvalitou a parametrami výrobkov sa zaraďuje medzi troch najväčších výrobcov spínaných zdrojov na svete. V súčasnosti zamestáva viac ako 560 pracovníkov v Dubnici nad Váhom.

04.09.2013

PREDPLAŤTE SI