1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ABB kupuje firmu Epyon pre rozšírenie ponuky v oblasti nabíjania elektroautomobilov

elektromobil_nabijanieSpoločnosť ABB oznámila akvizíciu firmy Epyon B.V., ktorá sa zaoberá riešeniami pre infraštruktúru nabíjania elektrických áut, konkrétne rýchlonabíjacími stanicami s jednosmerným prúdom a potrebným softvérom. Táto akvizícia je v súlade so stratégiou ABB pre rozšírenie svojej ponuky v oblasti riešení infraštruktúry pre elektroautá.

Firma Epyon so sídlom v holandskom meste Rijswijk bola založená v roku 2005. Jej vedecké a výskumné centrum sa nachádza v meste Eindhoven, obchodné centrá má vo viacerých štátoch Európy. Obe strany sa dohodli, že finančné detaily transakcie nebudú zverejňovať. Epyon sa so svojimi 50 zamestnancami z viacerých krajín sveta stane súčasťou ABB po ukončení akvizičného procesu.

“Silná základňa vo svete a značka ABB podporia rozširovanie spoločnej ponuky Epyon - ABB, a budú tak prístupnejšie kľúčovým zákazníkom a partnerom,’’ uviedol výkonný riaditeľ Epyon Hans Streng. “Súčasnú obchodnú ponuku firmy Epyon doplní silná platforma spoločnosti ABB v oblasti výkonovej elektroniky, jej široká výrobná základňa vo svete ako aj dodávateľská, marketingová a servisná sieť.”

Narastajúci počet elektrických áut núti trh sústrediť sa viac na riešenia ich dobíjania, vrátane podporných technológií pre vybavenie elektrických sietí modernejšími monitoringovými systémami a softvérom. Počet nabíjacích miest pre elektroautá by mal v priebehu najbližších 5 rokov rýchlo rásť a do roku 2015 dosiahnuť celkový počet 1,6 milióna staníc vo svete, uvádza prieskumná a konzultačná spoločnosť Pike Research.

Rýchlonabíjacie stanice s jednosmerným prúdom od firmy Epyon sú v komerčnej prevádzke od mája 2010. Čas nabíjania sa im podarilo znížiť na 15 minút oproti 6-8 hodinám pri využití štandardných nabíjacích staníc so striedavým prúdom.

Zariadenia a softvér spoločnosti Epyon umožňujú majiteľom nabíjacích staníc okrem iného tiež monitorovať podmienky a požiadavky stanice a prispôsobiť ich účtovným a administratívnym potrebám. Epyon ponúka viacero rôznych metód nabíjania pre každé pripojenie na stanici, čím je možné nabíjanie ušiť na mieru podľa štartovacích podmienok či času nabíjania.

Táto strategická kúpa nasleduje po minuloročnej investícii spoločnosti ABB do americkej firmy ECOtality so sídlom v San Franciscu, ktorá sa zaoberá technológiami pre autá na elektrický pohon a technológiami pre uskladnenie energie, čím sa ABB dostala na severoamerický trh v oblasti nabíjania elektrických áut.

ABB je poprednou globálnou spoločnosťou, ktorá pôsobí v oblasti energetiky a automatizácie. Svojim zákazníkom v oblasti priemyslu, výroby a distribúcie energií prináša možnosť zlepšiť ich výkonnosť a zároveň znížiť dopad ich činnosti na životné prostredie. ABB zamestnáva zhruba 124 000 zamestnancov vo viac ako 100 krajinách sveta.
Na Slovensku pôsobíme v 5 mestách a zamestnávame okolo 200 ľudí.

04.08.2011

PREDPLAŤTE SI