1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Rolls Royce pred zdanením sa v 1. polroku viac ako zdvojnásobil

rolls royce jet engineLondýn - Britský výrobca motorov Rolls Royce v 1. polroku viac ako zdvojnásobil svoj prevádzkový čistý zisk a jeho tržby vzrástli. Pod tieto výsledky sa podpísali zvýšený dopyt po motoroch pre dopravné lietadlá a redukcia nákladov.

Pozorne sledovaný tzv. základný zisk koncernu pred zdanením stúpol za šesť mesiacov do konca júna 2017 na 287 miliónov GBP (320,96 milióna eur) zo 104 miliónov GBP pred rokom. Pod jeho rast sa podpísali divízia motorov pre civilné lietadlá aj lepšie výsledky elektrárenskej divízie.

Tržby Rolls Royce v 1. polroku stúpli o 12 % na 7,57 miliardy GBP.

A Rolls-Royce vykázal za 1. polrok 2017 čistý príjem 1,6 miliardy GBP, zatiaľ čo vlani v rovnakom období zaznamenal stratu 1,8 miliardy GBP. Pod vlaňajšiu stratu sa podpísal pád libry po referende o brexite a s tým súvisiace precenenie aktív a záväzkov spoločnosti.

Rolls-Royce, ktorý vyrába motory pre koncerny Boeing aj Airbus naznačil, že väčšiu časť zisku za tento rok dosiahne pravdepodobne v 2. polroku. Upozornil však na možné problémy na trhu, a tiež na zavedenie nových účtovných pravidiel, ktoré onedlho vstúpia do platnosti a môžu negatívne ovplyvniť jeho výsledky.

09.08.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...