1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V koncerne Thyssenkrupp sa začína zápas o jeho ďalšie smerovanie

thyssenkruppEssen - Po odchode doterajšieho šéfa Heinricha Hiesingera z funkcie predsedu Správnej rady koncernu Thyssenkrupp sa začína viesť zápas, akým smerom sa má tradičná nemecká firma uberať.

O slovo sa v ňom prihlásili spoločným vyhlásením odborový zväz IG Metall a Nadácia Krupp. Uviedli v ňom: "Nadácia a zástupcovia zamestnancov vždy spoločne podporovali stabilitu podniku. Na tom sa nič nezmení ani v budúcnosti."

Stanovisko podpísala šéfka nadácie Ursula Gatherová a za IG Metall Markus Grolms, ktorý je za odborový zväz v dozornej rade koncernu.

Nadácia je s majetkovým podielom 21 % najväčším akcionárom firmy kótovanej na indexe Dax, hlavnom indexe akciovej burzy vo Frankfurte nad Mohanom.

Po nečakanej rezignácii Hiesingera vo štvrtok (5.7.) na hlavnú manažérsku funkciu v koncerne sa objavila kritika postoja nadácie. Autori nadácii vyčítajú, že sa Hiesingera nezastávala dostatočne dôrazne pred nespokojnými investormi zo Švédska a Spojených štátov, ktorí naliehajú na urýchlenie organizačných zmien v koncerne.

Závodná rada, ktorá v podniku presadzuje záujmy zamestnancov, upozornila na možnosť rozčlenenia a samostatného predaja jeho divízií.

"Úlohou nadácie je, aby udržala jednotu podniku vybudovanom Friedrichom Kruppom a jeho predkami do ďalekej budúcnosti," denník Rheinische Post citoval časť z preambuly nadácie.

Nadácia síce dostala pri správe podniku od jej zakladateľov voľnú ruku, ale má sa riadiť duchom ich odkazu.

17.07.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...