1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

U.S. Steel uskutočnil zmeny vo vedení

USSPittsburgh - Americký koncern United States Steel Corporation oznámil, že David B. Burritt, ktorý doteraz zastával post výkonného viceprezidenta a finančného riaditeľa, bol zvolený za prezidenta a prevádzkového riaditeľa.

Jeho predchodca Mario Longhi, ktorý pôsobil v týchto funkciách od septembra 2013, zostane generálnym riaditeľom U. S. Steel aj členom predstavenstva spoločnosti. Zmeny nadobudli platnosť koncom februára.

Burritt bude v novej funkcii zodpovedať za všetky aspekty každodenného podnikania v USA a v strednej Európe. A bude aj naďalej vykonávať funkciu finančného riaditeľa, kým bude koncern hľadať, kto ho vystrieda.

Od svojho vstupu do koncernu v septembri 2013 na post výkonného viceprezidenta a finančného riaditeľa, Burritt prevzal zodpovednosť za komerčné aktivity, prevádzku závodov a strategické plánovanie.

Longhi sa zase sústredí na strategické vízie spoločnosti, ktoré sú rozhodujúce vzhľadom na čoraz väčšiu konkurenciu v oceliarskom priemysle.

Mario Longhi od svojho vstupu do koncernu v júli 2012 na miesto výkonného viceprezidenta a prevádzkového riaditeľa, postupne zastával čoraz vyššie riadiace funkcie. V júli 2013 bol vymenovaný za prezidenta a prevádzkového riaditeľa. A v septembri 2013 bol zvolený za prezidenta a riaditeľa spoločnosti. Pred príchodom do U.S. Steel, pôsobil Longhi 30 rokov v metalurgickom priemysle, najvýznamnejšie riadiace funkcie zastával v spoločnostiach Alcoa a Gerdau Ameristeel.

David B. Burritt pre príchodom do U.S. Steel v septembri 2013 na post výkonného viceprezidenta a finančného riaditeľa, pôsobil vo funkcii finančného riaditeľa spoločnosti Caterpillar a v roku 2010 odišiel do dôchodku. Počas 32 rokoch strávených vo firme Caterpillar, pomohol uskutočniť niekoľko dôležitých transformácií a rozvojových iniciatív. Pomohol efektívne previesť Caterpillar cez finančnú krízu a následné zotavovanie.

United States Steel Corporation, s riaditeľstvom v Pittsburghu je popredným producentom ocele s hlavnými prevádzkami v USA a v strednej Európe.

13.03.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...