1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ThyssenKrupp sa rozdelí na dve samostatné akciové spoločnosti

thyssenkruppEssen - Veľká organizačná prestavba koncernu ThyssenKrupp sa môže začať. Jeho dozorná rada schválila v nedeľu (30.9.) návrh dočasného šéfa správnej rady firmy Guida Kerkhoffa na rozdelenie oceliarskeho a strojárskeho gigantu na dve samostatné výrobné jednotky.

Obe budú kótované na nemeckej akciovej burze vo Frankfurte nad Mohanom. Prvá sa bude starať o strojársku výrobu. Druhá sa sústredí na produkciu ocele, materiálov a výrobu plavidiel.

Dozorná rada súčasne súhlasila s tým, aby sa Kerkhoff stal na päť rokov riadnym predsedom správnej rady koncernu. Dozorná rada obsadila aj uvoľnenú funkciu svojho predsedu. Bude ju viesť bochumský profesor ekonómie Bernhard Pellens.

Kerkhoff vypracoval pre nedeľné rokovanie dozornej rady zásady prestavby organizačnej štruktúry firmy, ktorej história sa začala písať pred 200 rokmi. Odpovedal nimi na silnú kritiku akcionárov nespokojných s nízkou ziskovosťou konglomerátu.

Prvou nástupníckou firmou bude ThyssenKrupp Industrials AG. Súčasná centrála koncernu sa zmení na ThyssenKrupp Materials AG.

16.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...