1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Švajčiarsky výrobca výťahov Schindler zruší v dôsledku koronakrízy 2000 miest

Schindler vytahy 17Bern - Švajčiarsky výrobca výťahov Schindler Holding plánuje zrušiť približne 2000 pracovných miest. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, ktorá spôsobila pokles objednávok o dvojciferné hodnoty.

Rozsah prepúšťania, ktorý sa dotkne zhruba 3 % z celkového počtu zamestnancov firmy Schindler vo svete, zasiahne najmä pozície v administratíve, informovala o plánoch Schindleru agentúra Bloomberg. Spoločnosť zároveň dodala, že oznámený počet miest plánuje zoškrtať do dvoch rokov.

"Pandémia nového koronavírusu zasiahla prakticky každý trh, čo sa negatívne odrazilo na vývoji stavebného sektora," uviedla švajčiarska spoločnosť. Situáciu firmy okrem toho skomplikoval aj silný švajčiarsky frank.

Tržby výrobcu výťahov klesli v 1. polroku tohto roka medziročne o 8,7 % a objednávky zaznamenali pokles o viac než 12 %. V tejto súvislosti firma dodala, že musí znižovať počet zamestnancov, ak si chce v súčasnej situácii po nástupe pandémie nového koronavírusu udržať na trhu konkurencieschopnosť.     

06.08.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...