1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Švajčiarska dcéra Alstomu zaplatí za korupciu pokutu 39 mil. CHF

machinery_1Bern - Švajčiarska dcérska firma francúzskeho strojárskeho koncernu Alstom musí zaplatiť pokutu a kompenzácie vo výške 39 miliónov švajčiarskych frankov (31,58 milióna eur), čím sa ukončí dlhoročný prípad korupcie.

Oznámila to švajčiarska prokuratúra.

Štyri roky trvajúce vyšetrovanie spoločnosti Alstom Network Schweiz sa zameralo na platby firmy v prospech sprostredkovateľov označovaných ako "obchodní agenti" s cieľom získať vládne zákazky na výstavbu elektrární v 15 krajinách. Alstom Network Schweiz využívala tento systém od 90. rokov. Federálna prokuratúra v Berne dospela k záveru, že Alstom neurobil potrebné opatrenia na zabránenie podplácania vládnych úradníkov v troch krajinách - v Lotyšsku, Tunisku a Malajzii.

Alstom Network Schweiz, ktorá sa vzdala možnosti odvolania, zaplatí pokutu vo výške 2,5 milióna CHF a kompenzácie 36,5 milióna CHF. Samostatné konanie proti materskej francúzskej spoločnosti Alstom zastavili potom, ako firma pri vyšetrovaní so Švajčiarmi spolupracovala a súhlasila aj s reparáciami vo výške 1 milión CHF.

24.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...